數碼通推出 3G 無限上網計劃,免簽約月費 $68,限速 384Kbps

讚好此文:

八月 26, 2012 • 作者忘記分類


數碼通將在下週二(28/8)正式在港推出 4G LTE 上網服務,根據早前數碼通在記招的公佈,4G LTE 月費價格將會與現時的 3G 月費相同。但正準備進入網絡新世代的時候,數碼通卻悄然重推 3G 無限數據上網計劃,月費 $68 無須簽約,不過就限速 384Kbps。

數碼通 $68 無限上網計劃並不支援 Tethering 及點對點傳輸,只限手機上網使用,同時還包含 1,700 分鐘基本通話時間。類似新世界傳動網的「任意用」數據計劃,同樣是針對入門級 3G 用家,不過好處在於免簽約,但就須以信用卡自動轉賬繳付月費。而小編找尋整個頁面,未見有「5GB 公平使用量」字樣,也即是使用再多也能保持最高 384Kbps 的下載速度。

來源:SmarTone


• 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁 http://facebook.com/unwirehk/

Tags: ,

讚好此文:


18 Responses to 數碼通推出 3G 無限上網計劃,免簽約月費 $68,限速 384Kbps

  1. KilluX 說道:

    點對點傳輸=P2P

  2. Frank 說道:

    Any Tunnels fee, voice box, phone numbers display etc ?

  3. Smartone customer 說道:

    廢網

  4. shit 說道:

    咁垃圾都要68?
    收山把啦

  5. 大蛇丸 說道:

    一年多前的數碼通,速度還可以,所以$398+$36+$12仍有很多人出機上台, 現在的數碼通只是與3的$54 Plan質素差不多,現在選用數碼通就中伏了.

    • 自來也 說道:

      +1 越黎越差…有時同個FD去食飯…CSL收滿曬…我既SMARTONE就1係1格…1係收唔到…以前仲可以好勁咁同人講起LIP度都收到…宜家一定收唔到…仲冇訊號到有時要去完飛行模式先搵到… 等緊完約轉台

    • 自來也 說道:

      +1 越黎越差…有時同個FD去食飯…CSL收滿曬…我既SMARTONE就1係1格…1係收唔到…以前仲可以好勁咁同人講起LIP度都收到…宜家一定收唔到…仲冇訊號到有時要去完飛行模式先搵到… 等緊完約轉台

  6. 英屬港人 說道:

    384Kbps 的下載速度,想用爆5GB都難~!!! 何須公平條款丫~!!!

  7. lolo 說道:

    數碼電訊平$8。
    不過數碼通除左出事個日平時都無乜野,係貴d囉。

  8. super Albert 說道:

    最啱想試下手機上網嘅”初哥”

  9. philip Tang 說道:

    我出街見客日日用數碼通上網去公司,閒時睇下片, 絕對好收過其他台,我有3/CSL都係放埋一邊無用

  10. Tom LIU 說道:

    LOL…384kbps. Ridiculously slow. It’s 46.875kB/s?

發表迴響



更多同類文章:

最新文章