LG :「中伏!Windows Phone7 令用家感沉悶,銷情不理想」

讚好此文:

一月 16, 2011 •手提電話

早前一堆 Windows Phone7 的手機推出令傳媒成了一時熱話,不過熱潮過後就不像 Android 及 iOS 般每天有吸引讀者的新聞報導了。LG 高層 James Choi 抱怨說:「他們本來對 WP7 有很大的期望,但若果從顧客觀點去出發,可觀性實比我們預期少,很多用家在使用 WP7 一段短時間後就覺得沉悶,以一個有技術的用家來說一到兩週後就會覺得沉悶了。」雖然現時的銷售情況不如他們預期,但 James 還是強烈感覺到 WP7 對於將來的巿場潛力是強大的。 WP7 對於筆者來說使用感實在不差,只是很多功能未曾開發而已,感覺跟當初 iPhone 2G 推出的 iOS 非常相似,面對 iOS 及 Android 每天高速成長的平台,MS 要再加把勁了。

來源:

http://www.bgr.com

*** 想更緊貼更多智能手機資訊的話,請到 <facebook.unwire.hk >的專頁內頭頂按「讚好」加入我們,每天就會收到最新的免費資訊了,一定不會錯過 ***

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags: , ,

讚好此文:


4 Responses to LG :「中伏!Windows Phone7 令用家感沉悶,銷情不理想」

  1. AvatarPHONE_ABC 說:

    WM7
    “感覺跟當初 iPhone 2G 推出的 iOS 非常相似”?!? 笑死,人地iso果時第一代,
    你WM7 出到第7 仲好意思同人講”只是很多功能未曾開發而已”! 真係 xyz!

  2. Avatarttw 說:

    樓上就真係有所不知, 首先係WP7唔係 WM7, 第二係IOS, 唔係 iso, 況且果時仲未有名叫, WP7 其實係成班 windows mobile 團隊大換血重新籌組, 成個系統基本上同windows mobile冇哂關系, 不過睇死你唔好話zune, 連WP7都未玩過就有理冇理踩左先架la

  3. Avatargarylism 說:

    Windows 夾LG部KS20,昆到我巴巴聲….
    永遠BAD LIST
    小弟用過好多部WINDOWS MOBILE
    DOPOP 838
    DOPOP 839 PRO
    KS20

    部部都令我留下慘痛經驗,
    一上IPHONE3G,簡直如沐春風,
    不過3G用IOS 3.X到4時,即換IP4,
    就非常OK!

發表迴響

unwire TV



更多同類文章:

最新文章