初音迷注意!!Sony 傳將在日本推出規格更強 Xperia Z5 Compact Premium

讚好此文:

九月 6, 2015 •手提電話, 潮日物報

之前 Sony 就一口氣推出了 3 部 Xperia Z5 系列家族,當中最注目肯定係擁有 4K 熒幕的 Xperia Z5 Premium!最近就有消息指出,Sony 將會係日本推出規格比 Z5 Premium 更強的 Z5 Compact Premium,雖然熒幕同 Z5 Compact 一樣都只有 4.6 吋,但規格就強勁好多,仲要初音加持!嘩,初音迷們,如果屬實,實在係不容錯過啦!

xperia-z5-compact-premium

呢部初音版 Xperia Z5 Compact Premium,用色自然係用番初音綠,而且規格比原版 Z5 Compact 高出唔少:唔止 RAM 由 2GB 一口氣提升至 4GB,熒幕亦由 720p 提升至 1080p!當然呢個改動,耗電都會加快,所以據聞呢部 Z5 Compact Premium 會內建 2,900mAh 容量電池,以保持接近的使用時間。至於處理器方面,就仍然會繼續採用 Qualcomm Snapdragon 810 八核心處理器。

不過如果屬實,呢部 Z5 Compact Premium 就會變得好奇怪:採用 4K 解像度熒幕的 Z5 Premium,都係得 3GB RAM,呢部熒幕較細同埋解像度較低的 Z5 Compact Premium,竟然可以有 4GB RAM?係咁真係教有心想買 Z5 Premium 的用家情何以堪呢?不過嘛,既然規格咁勁,又有初音加持,相信售價應該都唔會便宜吧?唔知各位 wire 民又有冇興趣入手番部呢?

來源:Android Authority

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags: , , ,

讚好此文:


Comments are closed.

unwire TV



更多同類文章:

最新文章