旅行 set 頭超方便!依莉詩試用 VS Pink Series 迷你旅行造型套裝

讚好此文:

十一月 23, 2016 • 扮靚科技, 評測

今年聖誕有 4日長假,各位姊妹 plan 好去邊旅行未呢?平日每朝要做空氣感瀏海同髮尾內捲都已經要左夾右夾,去旅行要保持同一個髮型真係一啲都唔容易。我依莉詩最近就發現到呢套 VS Pink Series 造型夾,粉紅襯色非常夢幻,而且細細隻好可愛,帶去旅行就夠晒方便!

vs

粉白配色迷你可愛

為咗更快幫頭髮造型,好多時都會用啲陶瓷板比較大嘅造型夾,一下可以夾更多髮量,不過體積太大,帶去旅行就唔太方便。而呢套造型夾有兩隻,分別係用嚟夾直嘅13mm 陶瓷纖巧直髮器 同 用嚟夾彎 嘅 25mm陶瓷捲髮器,細小輕巧,放係背囊手袋都得。粉白配色亦散發陣陣少女感覺,相當可愛。此外,兩者同時備有環球電壓 (100-240VAC),帶去世界各地都用得。

dsc03650

▲ 閃爍的銀色禮物盒包裝用嚟做聖誕禮物都好啱 feel。
dsc03657

▲ 盒內更附送實用隔熱墊,方便擺放預熱後嘅造型夾。

纖巧直髮夾容易控制

呢隻迷你版直髮夾嘅陶瓷板雖然只有 13mm,每次夾嘅髮量都唔多,不過都有 200℃,而且快熱設計,開啟後 10秒就夠熱可以造型。亦因為直髮夾體積輕巧,所以拎上手更易控制,無論拉直或捲髮尾都相當簡單,一下就得。不過因為熱力都幾強,直髮夾表面都幾熱,一個唔小心就會燙到呢!
dsc03675

▲ 預熱非常快速,開啟 10秒左右就夠熱造型。dsc03679

▲ 雖然只有 13mm,每次夾嘅髮量都唔多,不過控制得更靈活。

dsc03745

▲ 除咗拉直,髮尾內捲同空氣瀏海都仲得到。

dsc03748

▲ 但因為夾嘅表面弧度比較細,夾出嚟嘅髮尾會比較唔自然。

捲髮器短小不纏繞

至於捲髮器機身長度亦只有 16cm,相當迷你,因此每次夾髮量亦唔多,但電線可以 360度轉動,唔怕纏線,十分就手。捲髮棒直徑為 25mm,弧度比韓式大波浪細,會造出更豐盈細緻嘅波浪。因為採用陶瓷塗層,熱力平均分散至約 150℃ ,就算彎曲頭髮亦不會有太大毛燥感。

dsc03687

▲ 捲髮棒嘅小夾可以夾住頭髮單手操作,不過因為欠缺保護,如果唔小心碰到陶瓷塗層就有機會燙到。dsc03682

▲ 電線可以 360度轉動,唔怕纏線。
dsc03689

▲ 開始 10秒左右就夠熱造型,好適合出街前分秒必爭嘅姊妹。
dsc03722

▲ 數碼港女見咁得意都嘗試夾彎頭髮。
dsc03713

▲ 用捲髮器夾髮尾始終比較自然。
dsc036981
▲ 細細支,就算反手夾後頸嘅頭髮都唔會太攰。

dsc03750

依莉詩:「又平又實用!」

造型夾未必係大嘅好,呢兩支細細支收納方便,同時備有環球電壓 (100-240VAC),帶去世界各地都用得。雖然每一下夾嘅髮量唔多,需要耐啲時間先完成整個頭,但亦因為比較輕巧更容易控制,減少出錯。重點係唔使 3百蚊就有兩支,CP值好高呢!

售價:$299

查詢:CONAIR 美康雅 (2751 4604)

• 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁 http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags: , , , , , ,

讚好此文:


Comments are closed.

相關文章:



更多同類文章:

最新文章