靚鞋注意 :「香港數碼生活嘉年華」慘變泥漿場

讚好此文:

四月 9, 2015 •生活娛樂

今日起一連 5 日於中環新海濱活動場地會舉行「香港數碼生活嘉年華」及「添馬紅酒佳餚節」,前者「嘉年華」跟電腦節差唔多,場內都係佈滿發售電腦產品的攤位。不過,小編下午就去過視察現場,發現戶外環境令嘆為觀止!

 

unwire04

著「Jordan」或「復刻限定版」者小心

風和日麗,嘆住紅酒、買 Printer 可能係「香港數碼生活嘉年華」想營造的環境,但琴晚突然落起雨來,令戶外「嘉年華」感覺就好似「恆指」升 1000 點錯過入貨嘅心情差唔多,但換轉你係小編帶傘入去都濕晒褲腳返出黎就會明白個中感受。

話說今日下午去「嘉年華」,因為天雨加上部份場地是沙地的關係,某些區域積水泥濘,地面又佈滿紙皮,雖然小編唔係著對「Jordan」,但入去肯定要有(對鞋)必死嘅決心,落雨的日子去的份外注意了!

 

 

 

unwire02 unwire03

成千部 Notebook 入水點算 ?

小編係入面兜咗幾個圈,發現攤位都係見慣果啲 Notebook、記憶卡之類,又是一個「散貨場」。不過唔同的係今次散得黎隔黎又有好多美食野,果邊「掃完街」之後去買電腦平貨又幾好,不過都係果句要天工做美啦,唔係落住雨就好難邊行邊食了。

 

但最令我嘆為觀止係場內有一個「數碼港編 Code 新世界 1000」的活動,明天開始一千人係呢度用部 Len 記 Notebook「揼」Code,但這裡無遮無掩,如果落雨部 Notebook 又唔防水,好易變成「千人壞腦盛會」,贊助的品牌真係唔知好嬲定好笑!

 

 

unwire01

 

 

 

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags:

讚好此文:


Comments are closed.

unwire TV



更多同類文章:

最新文章