真係來了?Nokia 2016 年再出「首」機 C1 圖曝光

讚好此文:

九月 6, 2015 •手提電話

之前一直間中傳出 Nokia 將會重回手機市場,不過他們的 CEO 一直都極力否認,但今日流出的傳聞,相信會令他們重回手機市場的傳聞更加確實。近日係微博就傳出 Nokia 將會係 2016 年再次推出手機的「第一機」C1 的渲染圖,從設計圖來睇,呢部手機睇落都幾靚仔喎!

nokia_c1

據渲染圖來睇,C1 相信會採用一體成型設計,估計應該會用上塑膠外殼,而且會採用極幼邊框設計,估計手感應該都唔差。至於規格方面,傳聞會採用 Intel 處理器、2GB RAM、5 吋 720p 熒幕、800 萬像素主鏡頭及 500 萬像素前置鏡頭。至於作業系統方面,暫時未有相關消息,但相信採用 Android 的機款甚大。

當然,傳出渲染圖亦唔代表 C1 真係會面世,但之前 Nokia 都推出過 N1 平板(雖然只係少量市場推出,香港就未有行貨),今次究竟會唔會真係推出 C1 呢?筆者就好期待啦!而且從規格來睇,呢部 C1 應該都係主攻入門市場,睇落售價應該都唔會好貴,估計都係千零蚊貨仔。如果係咁平,唔知各位 wire 民係 Nokia 重返手機戰場個時,會唔會買番部支持下呢?

來源:新浪微博

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags: ,

讚好此文:


Comments are closed.

unwire TV



更多同類文章:

最新文章