聖誕為食派對始動!加菲貓搵食搵到將軍澳

讚好此文:

十一月 15, 2016 •2016 聖誕節Special, 玩樂好去處, 生活評測

雖然蛋黃哥好紅,不過要說到大食懶嘅始祖點都唔夠加菲貓勁!因為佢唔止懶,仲好為食。今個聖誕佢就帶埋阿的去將軍澳中心開「為食派對」。

cat

結伴暢遊「甜蜜花園」

橙色嘅加菲貓來身已經好搶眼,今次連派對會場都好 colorful。美食主題裝置當中少不了加菲貓最愛嘅甜甜圈,更有大型加菲貓主題雪糕杯同聖誕糖果屋裝置,打造聖誕「甜蜜花園」。

p1080974▲ 咁大杯加菲貓雪糕,食晒應該肥幾磅!

 

p1080976

▲ 加菲同阿的坐係甜甜圈唔知等緊邊個呢?

p1080950

▲  12 月 17-18 及 24-26 號 ,大家有機會係聖誕糖果屋裝置見到加菲同阿的啊!

聖誕老人親筆送上窩心祝福

每逢聖誕節,小朋友都會寫信俾聖誕老人,希望得到聖誕老人嘅禮物。只要係商場以電子貨幣消費滿指定金額,就可以換領「將軍澳中心‧加菲聖誕新年名信片」,小朋友就可以係加菲貓郵筒投寄,仲有機會得到身處於聖誕老人故鄉 – 瑞典北部小鎮耶利瓦勒或本地的聖誕老人親筆回信!

p1080997

▲ 只要係商場以電子貨幣消費滿指定金額,就可以換領「將軍澳中心‧加菲聖誕新年名信片」。

p1090007▲ 好彩的話仲有機會收到聖誕老人嘅親筆回信。p1080986

▲ 加菲已經準備好將你嘅明信片送到聖誕老人手上了。

限定店幫小朋友買新衫

冬季來臨,又係時候幫小朋友買靚衫,係郵局同花園中間嘅加菲限定店就有大量童裝,件件都好得意架!

p1090015

▲ 限定店佈置成聖誕屋。

p1090021

▲ 加菲嘜頭嘅童裝夠晒 colorful。

p1090029

▲ 加菲只係 $108,都幾抵買。

 

p1090057

依莉詩點評

將軍澳中心中庭雖然窄窄長長,佈置起上嚟都幾靚,整個派對都好繽紛歡樂。不過亦因為長,影相好易會有路人甲,下下都會影晒全個景,但光線都唔錯,用手機影都唔怕太差。至於限定店大部份都係童裝,所以大人就未必有收穫啦!

聖誕氣氛 ★★★☆☆

必影指數 ★★★☆☆

必買指數 ★★★☆☆

 

相關影片:

加菲貓 “Eat’ Mas” 為食派對

日期:2016年 11月18日 至 2017年 1月 1日

地點:將軍澳中心地下中庭

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags: ,

讚好此文:


Comments are closed.

unwire TV



更多同類文章:

最新文章