Jolly Shandy 和劉浩龍

讚好此文:

六月 6, 2015 •生活娛樂

大熱天時走入便利店打開雪櫃,你會買哪一款飲品呢?會是 Jolly Shandy 嗎?這款曾經是不少小朋友扮大人的飲品,成長以後反而會揀汽水綠茶檸檬茶或者啤酒,把 Jolly Shandy 忘記了。多得劉浩龍先生,突然間網民的腦海再一次出現 Jolly Shandy 的名字。

0607-8b

昨日宣稱自己有潔癖的劉浩龍,在 Instagram 上載了一張污糟邋遢的手的相片,並且留言指難忍對面食客雙手污糟,所以忍受不到而投降走人。相片上載不久就被網民鬧爆,話劉浩龍不懂尊重人。估唔到 Jolly Shandy 突然在 Facebook 抽水,用同一張相片加入了一罐 Jolly Shandy,並且仿照劉浩龍的留言:『我頭先去食碗麵,對面坐咗位人兄隻手係咁嘅(當然要誇張小小啦)。我無對呢雙污糟嘅手投降,我只係買咗罐凍飲,幫佢開埋,希望佢可以紓解工作壓力。Happy Friday,生活不易啊!』

0607-8c

短短幾個鐘,這篇抽水圖文就火速在 Facebook 洗版,獲得了不少網民點 Like 和 Share,唔少網民留言大讚,更話會買返罐支持下。雖然之後其他抽水圖亦相繼湧現,揶揄劉浩龍食軟飯,不過都不及 Jolly Shandy。能夠不花一分一毫就獲得了大量曝光,今次全靠 Jolly Shandy 的 Marketing 人員追貼網上消息之餘,又摸得清網民心態,誰說返工唔應該用 Facebook 的?!

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags:

讚好此文:


Comments are closed.

unwire TV



更多同類文章:

最新文章