QuickCharge 2.0 快充無難度!Michi SLIM 12000mAh 外置電

讚好此文:

十二月 2, 2015 •手提電話, 手機配件

現在的人大多都機不離手,如果要出一日街,帶一兩個充電器基本上是必需的。Michi 最近推出的 SLIM 12000mAh 充電器不但機身小巧,而且有多色選擇,方便不同場合使用。 此外,它支援快速充電功能,更可同時充兩部電話,最適合忙碌的都市人隨身攜帶!

IMG_8545

設計簡約,多色選擇

Michi SLIM 設計簡約,長方圓角、單色設計沒有太花巧,加上表面的橡膠塗層可防止滑手,實用美觀。它有 7色選擇,想野性一點可以選擇螢光粉紅同螢光橙,想可愛一點可以選擇湖水綠同薰衣草紫,想沉實一點亦可以選擇葡萄紫、鑽藍、闇黑,無論你走咩路線,去咩場合都總有一舊適合你。同時,SLIM 內置過度充電保護、過度放電保護、溫度保護及過載電流保護等設計,安全性大大提高,就算快充都唔覺熱,拎住喺手充電都無問題。

IMG_8521

▲ 有 7色選擇,無論你走咩路線,去咩場合都總有一舊適合你。

IMG_8539

全新快充技術,縮短充電時間

Michi SLIM 提供最高 4.2A 輸出,可同時替兩部流動裝備充電,自己充電嘅時候打救埋朋友都得。而佢用左 Qualcomm 專利嘅 Quick Charge 2.0 技術,可以為 Samsung Galaxy Note 5、Samsung Galaxy S6 Edge Plus 等快速充電,短短 24分鐘就可以充到 50%電量,咁就唔洗長期插住尿袋啦!另外,它設有 4 段LED 電量顯示燈,只要按則面的按鍵便可即時知道電池餘量,唔洗估估下。

IMG_8529

▲ SLIM 提供最高 4.2A 輸出,可同時替兩部流動裝備充電。

IMG_8526

▲ 只要按側面的按鍵便可即時知道電池餘量,唔洗估估下。

DSC09074

▲ 它設有 4 段LED 電量顯示燈,顯示剩餘電量。

DSC09084

▲ 用普通插口充電需要充 1小時 42 分鐘。

DSC09086

▲ 用 Quickcharge 2.0 充電就只需要 1小時 14分鐘,快咗足足半個鐘。

DSC09893

▲ 普通插口輸出 4.8 – 5.1v  左右。

DSC09894

▲ Quickcharge 2.0 插口輸出 8.8 – 9.2v ,無花無假。

QuickCharge 都唔「辣手」

巿面上有些 QuickCharge 的外置電,當真正進入 QuickCharge 模式後,幾分鐘後就會相當熱,甚麼會嗅到一些由高熱産生的味道。而筆者試用這款 Michi 就算使用 Quickcharge 2.0 充電, 15 分鐘後由 26.5度升到 31.6 度,仍然喺可以接受範圍,都唔會辣手。

DSC09130DSC09134

▲ 就算使用 Quickcharge 2.0 充電, 15 分鐘後由 26.5度升到 31.6 度,仍然喺可以接受範圍亦唔會辣手。

DSC09060

依莉詩:「湖水綠同薰衣草紫夠 Sweet!」

番工成日要四圍去,平時總要帶幾個尿袋喺身,都幾重下,好彩  SLIM 電量夠大,帶一舊就可以用成日。而且充電夠快又唔熱,仲有糖果色系嘅湖水綠同薰衣草紫,夠晒 Sweet,襯番我平時 D 裙仔!

 

售價:$399

查詢:Store Labels International Limited  (2556 6677)

 

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags: , ,

讚好此文:


Comments are closed.

unwire TV



更多同類文章:

最新文章