Monchhichi 大鬧朗豪坊! 4大影相位 + 獨家精品率先睇

讚好此文:

一月 14, 2016 •玩樂好去處, 生活娛樂

仲有唔夠一個月就農曆新年,大家準備好收利是未呢?為咗收到更多利是,Monchhichi 換上一身《西遊記》造型飛到朗豪坊同大家拜年,我依莉詩今日就去到現場同佢一齊大話西遊啦!

DSC07698

4大影相位逐格睇

向來形象百變的 Monchhichi 今次化身成 11 個 《西遊記》中的人物造型,美猴王、悟空、唐僧等穿梭係 4 個場景中充滿中式氣氛。

DSC07668

1) 尋找金箍捧

一上到 4樓,第一時間就見到美猴王 Monchhichi 準備借走定海神針。但支針成一萬三千五百斤咁重,憑佢一猴之力到底拎唔拎得起架?

DSC07669

▲ 只係睇得半支神針已經覺得好重啦,但美猴王 Monchhichi 都仲好似扶得好輕鬆咁。

DSC07674

2) 拜會牛魔王

從東龍番嚟,左面就係悟空  Monchhichi 結拜兄弟牛魔王的府邸,紅孩兒同牛魔王企係門口迎接緊大家啊!

DSC07720

▲府邸後,鐵扇公主拎著佢把巴蕉扇起勢咁舞,正當以為牛魔王又做錯 D 咩的時候,發現佢身後係個灶頭,原來係忙緊煮團年飯。

DSC07722

▲唔知鐵扇公主煮緊咩俾大家食呢?

DSC07731

3) 掘金聚寶洞

係牛魔王府右邊有個盤絲洞…丫…聚寶洞先啱。唐三藏、悟空、豬八戒同沙僧仲啱啱經過添。睇嚟係取西經途中啦!

DSC07712

▲估唔到唐僧 Monchhichi 仲係BB 嚟,看來沙僧要更努力照顧師傅先得。

DSC07684

4) Monchhichi 大鬧天宮

咪以為美猴王 Monchhichi 會乖乖同玉皇大帝、王母娘娘拜年,其實佢係想去猴子偷桃!仲要坐埋玉帝張龍椅,激到佢死死下。

DSC07686

▲唉…美猴王 Monchhichi 竟然偷咗個桃,仲要瞓埋係玉王大帝個座度慢慢嘆。

DSC07689

▲天宮入面的壁畫角色都係 Monchhichi 化身而成,超可愛呢!

DSC07736

必買賀年造型 Monchhichi

去完 4樓影靚相,粉絲們記得去 7樓 Pop-up store 買限定版 Monchhichi 精品,入面仲有由日本直送的新品添啊,粉絲一定雙眼發晒光!

DSC07741

▲ Pop-up store 門口有對 Monchhichi 情侶坐係桃花樹下談心,你唔會想走埋去做電燈膽掛?

DSC07745

▲ 店內唔少造型都同新年有關,十分應節。

DSC07783

▲呢隻悟空 Monchhichi 係今次的獨家精品,身邊的記者朋友已經雙眼發光了。

DSC07784

▲呢隻金色的招財 Monchhichi 係最新的產品,唔知金色係咪比白色可以招到更多財呢?

DSC07791

▲新年又點可以冇財神同利是封呢?我都好想要啊!(入面D 餡)

DSC07803

▲中式的 Monchhichi 都好有新年feel 架!

DSC07770

▲呢套係 Monchhichi 係上海展出時的限量套裝,只有 1200套,大部分已經賣晒架啦。

DSC07764

▲現場仲有日本直送的 Monchhichi 曲奇,有大阪限定、京都限定同埋北海道限定,點解無香港限定架?

DSC07768

▲對於低調的粉絲,戴呢隻手錶就啱晒啦!

DSC07773

▲此外,店內有大量不同造型的 Monchhichi 公仔,我又聽到身邊的記者朋友尖叫了。

DSC07805

▲男生們是非……學園風的 Monchhichi 啊!

DSC07761

▲仲有制服 look,型!

DSC07818

▲有時 Monchhichi 的造型都幾爆架!

DSC07826

▲臨走前記得回頭望望呢條橋啊!

DSC07705

依莉詩點評

因為大多商場都將重點放係聖誕,所以新年裝飾都未必咁揼本,呢度係少數吸引到我的商場。雖然 Monchhichi 人氣未必好高,不過勝在係馬騮,今年又係猴年夠貼題,而且朗豪坊的裝飾一向夠細緻,所以都幾值得去。粉絲去到間 pop-up store 更加會尖叫,雖然未必係最齊,但好多平時見唔到的造型都有,我覺得佢地會隨時破產啊!

新年氣氛 ★★★★☆
必影指數 ★★★★☆
必買指數★★★★☆

日期:2016年 1 月 15 日至 2 月 28 日 (上午 11 時至晚上 11 時,年廿七至年廿九延長至凌晨 1 時,初一至三照常開放)
地點:朗豪坊 4 樓通天廣場

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags: , , ,

讚好此文:


Comments are closed.

unwire TV



更多同類文章:

最新文章