換得衫嘅保護套 – Spigen SGP Neo Hybrid GS3 保護殼

讚好此文:

八月 3, 2012 •手提電話, 手機配件

保護套除了可以用作保護手機外,亦由於近年的保護套愈來愈漂亮,所以多買數個用來襯衫的用家亦大有人在。最近韓國品牌 Spigen 就推出了最新專為近日熱賣的 Samsung Galaxy S III 而設的 Neo Hybrid 保護套,最特別之處就是保護套套邊及套身可以拆開,用家可以配襯不同顏色的套邊及保護套,多買幾款放在家中,隨時要用手機保護套來配襯不同衣著,也沒有問題啦!

採 TPU 物料柔軟靭度高

這款 Neo Hybrid GS3 保護套雖然採用軟膠設計,但它採用了新款的 TPU(Thermoplastic Polyurethane;熱塑性聚胺基甲酸酯)物料製造,不但擁有耐磨、彎曲強度佳等特性,亦不會因為機身發熱而導致保護套老化或抗張,更可防止指紋附在保護套上,耐用度十分高。至於它的套邊就採用 Polycarbonate(聚碳酸酯)物料製造,同樣耐用度高,亦不易折斷。

保護套套身採用了最新的 TPU 物料製造,耐用度十分高;而套邊採用了聚碳酸酯物料製造,同樣不易被折斷。

包著機身的邊位十分幼,不用擔心保護套會阻礙用家平常使用手機。

所有端子位開孔十分準確,即使套上保護套亦無礙平常插線、影相或拍片。此外,它連開關鍵及音量鍵也有保護,十分體貼。

與其他保護套相同,隨機亦有附送屏幕保護貼及清潔抹布。

包裝盒本身設計亦十分精美。

售價:$258(有綠色、橙色、黃色及藍色機邊款式選擇)
查詢:Atomic(2174 6268)

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags: , , , , , , ,

讚好此文:


5 Responses to 換得衫嘅保護套 – Spigen SGP Neo Hybrid GS3 保護殼

  1. AvatarTom 說:

    硬膠膠,兩種物料膨漲度不一,自從爆過音量位套入唔鬆唔緊又界手,兩舊幾可一不可再.

  2. AvatarOwlOwl 說:

    今次SGP 出既Neo Hybrid- Galaxy S3兩part的顏色好襯,側邊望落好流暢有型, 真係靚過之前的 Neo Hybrid – iPhone 4

  3. AvatarMandy 說:

    從 iPhone 4 開始就用 SGP 既 Neo Hybrid, 其實本人覺得唔錯, 有次成部 iPhone 飛左出馬路,
    凹凸不平果種石屎地喎! 個右上角撞左落地, 個bumper裂左但冇爆開, 內層軟膠同部機完全冇事. 所以我依家轉左用GS3都繼續用返佢。

  4. AvatarMANDY 說:

    從 iPhone 4 開始就用 SGP 既 Neo Hybrid, 其實本人覺得唔錯, 有次成部 iPhone 飛左出馬路, 凹凸不平果種石屎地喎! 個右上角撞左落地, 個bumper裂左但冇爆開, 內層軟膠同部機完全冇事. 所以我依家轉左用GS3都繼續用返佢。

  5. AvatarFANS 說:

    早兩日買咗,用咗兩日覺得手感好,感覺應該幾夠保護!

發表迴響

unwire TV



更多同類文章:

最新文章