YouTube網頁版更新!播放器潮爆透明化!

讚好此文:

八月 4, 2015 •科技趣聞

依幾日有冇上YouTube睇片?有嘅話你可能就會發現有啲野唔同左!YouTube 最近更新了網頁版的影片播放器,點按右下角按鍵會採用半透設計,成個 feel 更加簡約時尚之餘,又唔會阻住大家睇片!

 

Screen Shot 2015-08-04 at 11.37.48 am

本身喺影片底部實色的 Control Bar 依家更新成半透明,一兩秒之後唔郁佢仲會自動隱藏,Mouse 郁到埋去又會出返黎。除左靚同埋型之外,仲有實用既地方,就係可以慳左影片底部既位置,就算唔開 Full Screen,冇左條阻掟既老土 Control Bar,成個畫面睇落都豐富啲。

而依個更新仲包括嵌入內容添,睇下!

其實依個更新早喺今年四月就開始有,不過就只限部份用家,今日終於開放比大眾。唔知依個更新係咪為左應對 Facebook 近年積極進軍影片播放市場呢?

來源:TheNextWeb

 • 不想錯過新科技 ? 請 Follow unwire.hk FB 專頁http://facebook.com/unwirehk/
• 要入手生活科技潮物 即上 unwire store
https://store.unwire.hk/

Tags:

讚好此文:


Comments are closed.

unwire TV



更多同類文章:

最新文章